Ongedierte en isolatiemateriaal

Mike avatar

Mike op 05-02-2016

Ongedierte en isolatiemateriaal zijn geen goede combinatie. Het is dan ook de vrees van veel mensen wanneer zij de woning gaan isoleren; als het isolatiemateriaal straks maar niet weg gegeten wordt door muizen en andere ongedierte. Is deze angst terecht? Ontdek het in onderstaand artikel!

Isolatiemateriaal

Ongedierte en isolatiemateriaal in je woning

Ongedierte is gek op eetbaar materiaal en soms gebeurt het dat zij isolatiemateriaal als een lekkere maaltijd zien. Dit komt vooral voor wanneer er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en/of materialen in een soepele verpakking als wol, want hier zijn muizen, ratten e.d. dol op. Een andere reden waarom ongedierte zich soms vestigt in isolatiemateriaal is vanwege de warme plek die zich in het isolatiemateriaal vormt en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt: een muizenkolonie in de spouwmuur!

Gelukkig zijn isolatiespecialisten en fabrikanten steeds inventiever en vinden zij manieren om ongedierte in isolatiemateriaal te voorkomen of tegen te gaan. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van chemische materialen of minerale wol. Ongedierte ziet dit niet als voedsel aan en hierdoor is het isolatiemateriaal veilig, tenminste wanneer het om consumptie gaat. Je kunt natuurlijk wel nog steeds te maken krijgen met ongedierte wat een schuilplaats ziet in het isolatiemateriaal. Dit is op te lossen door gebruik te maken van hard- of sterk samengeperst isolatiemateriaal. Hierdoor maakt ongedierte minder kans om zich een weg door het isolatiemateriaal heen te banen vanwege de beperkte bewegingsvrijheid en de hardheid van het materiaal. Als laatste oplossing is het verstandig om tijdens de plaatsing van het isolatiemateriaal te zorgen dat ongedierte geen toegang kan krijgen tot het isolatiemateriaal. Een isolatiespecialist zal hier zeker opletten en wanneer je besluit om het plaatsen van het isolatiemateriaal uit te besteden aan een vakman, zul je hier zelf dus niet op hoeven letten.

De juiste isolateur vinden

Waar je wel op kunt letten om op de installatiekosten te besparen is de vakman die je selecteert voor de werken. Door meerdere isolatie specialisten met elkaar te vergelijken kies je gemakkelijker en bewuster de voordeligste vakman. Op die manier verzeker je jezelf altijd van de laagste prijs voor installatie van isolatiemateriaal in je woning. Altijd doen dus als je het isolatiemateriaal laat plaatsen door een professional!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!