Top 5 vragen vloerisolatie

Mike avatar

Mike op 23-12-2015

Dagelijks krijgen wij veel vragen over vloerisolatie. De 5 meest gestelde vragen hebben we verwerkt in dit artikel. Ontdek de vragen en antwoorden hieronder!

vloer isoleren

1. Wat is vloerisolatie precies?

Vloerisolatie houdt in dat de onderkant van de vloer wordt voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal. Het aanbrengen van het isolatiemateriaal gebeurt vanuit de kruipruimte. De koude en vochtige lucht kan hierdoor niet langer via de kruipruimte de vloer binnen dringen. Mensen kiezen vaak voor vloerisolatie om het comfort in de woning te verhogen. De besparing op de energierekening (10 tot 20% op jaarbasis) is natuurlijk mooi meegenomen!

2. Is een kruipruimte vereist?

Vloerisolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Het is dus inderdaad noodzakelijk dat er een kruipruimte aanwezig is in de woning. De minimale hoogte van de kruipruimte moet 50 centimeter bedragen om de vloerisolatie aan te kunnen brengen. Als u niet zeker bent of uw woning een kruipruimte bevat kunt u dit nagaan op de bouwtekening, maar de meeste woningen hebben een toegangsluik bij de voordeur of in de meterkast. Het isolatiebedrijf kan dit overigens ook voor u uitzoeken.

3. Hoe werkt het aanbrengen van de vloerisolatie?

Via de kruipruimte wordt de vloerisolatie aangebracht door de professional waarbij de klus meestal binnen een dag geklaard is. De overlast wordt daardoor tot een minimum beperkt. Wordt er polyurethaan gebruikt dan kunt u dit echter wel 1 á 2 dagen blijven ruiken. Dit is goed te vergelijken met het schilderen van de woning.

4. Wat zijn de belangrijkste voordelen van vloerisolatie?

Vloerisolatie heeft flink wat voordelen. De belangrijkste op een rijtje:

  • Verhoging van de comfort in uw woning.
  • Lagere stookkosten.
  • Niet langer een koude vloer aan de voeten.
  • Geen last van trekkend vocht uit de kruipruimte.
  • Geen last van tocht over de vloer.
  • Betere verdeling van de temperatuur binnen de woning.
  • De woning blijft langer op temperatuur.
  • In de zomer blijft uw woning langer koel door de vloerisolatie.

5. Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

De investering in vloerisolatie is relatief laag. Vooral in vergelijking met de opbrengst. Gemiddeld verdient u uw investering terug in 7 tot 10 jaar.

De eigenlijke investering kan vrij eenvoudig tot een minimum beperkt worden door meerdere isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Onderling hanteren zij namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. U kunt dus flink besparen (tot wel 40%) door experts met elkaar te vergelijken.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!