Veel gestelde vragen over vloerisolatie

Mike avatar

Mike op 25-02-2016

Al eerder schreven we een artikel met de top 5 vragen over vloerisolatie, maar jullie vragen bleven binnen stromen. Daarom schreven we wederom een artikel met veelgestelde vragen over vloerisolatie. Lees snel verder en ontdek de vragen!

Vloerisolatie

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

In ons vorige artikel behandelden we al vragen als:

 • Wat is vloerisolatie precies?
 • Heb ik een kruipruimte nodig?
 • En wat is de gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie?
 •  
  In dit artikel geven we antwoord op vragen die regelmatig terugkomen in onze inbox.

  Waarom kies ik voor vloerisolatie?

  De meeste mensen kiezen voor vloerisolatie om het wooncomfort in de woning te verhogen. Vooral 's winters kan een vloer erg koud aanvoelen door toch die via de kruipruimte de woning binnentreedt. Met vloerisolatie maak je hier een einde aan. Daarnaast bespaar je natuurlijk op de energienota door vloerisolatie toe te passen.

  Hoe hoog moet de kruipruimte zijn?

  Om vloerisolatie toe te kunnen passen moet de kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog zijn. Er wordt via de kruipruimte een isolerende laag onder de vloer aangebracht. Wanneer de kruipruimte te krap is, is het ook niet mogelijk om vloerisolatie aan te brengen.

  Is er dan een alternatief?

  Als de kruipruimte het niet toe laat om de isolerende laag aan te brengen kun je er voor kiezen om de bodem te laten bedekken met isolatiemateriaal. Zogenaamde 'schelpen' worden veel toegepast in woningen waar de kruipruimte te krap is.

  Kan ik vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

  Ja zeker! Door vloerisolatie te combineren met vloerverwarming kun je nog eens 20% besparen op de stookkosten. Dankzij de vloerisolatie gaat er minder warmte verloren waardoor de vloerverwarming beter werkt. Combineren is dan ook een absolute aanrader als het budget dit toelaat.

  Blijf vragen!

  Heb jij nog een vraag over vloerisolatie die we in dit en ons vorige artikel nog niet beantwoord hebben? Stel je vraag dan hieronder!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!