Vloerisolatieplaten, welke soorten?

Mike avatar

Mike op 25-08-2015

De isolatie van uw vloer is zeer belangrijk, en daarom zijn er isolatieplaten die prima geschikt zijn om uw vloer mee te isoleren. Omdat niet alle isolatieplaten geschikt zijn voor uw vloer, staat er in dit artikel meer over de soorten isolatieplaten die geschikt zijn voor uw vloer.

Vloerisolatieplaten

Welke soorten isolatieplaten zijn er?

Er zijn enkele materiaalsoorten die in platen geproduceerd worden en uitermate geschikt zijn om uw vloer mee te isoleren.
Deze soorten zijn:

- EPS platen
- Glaswol platen
- PIR platen
- PUR platen
- Schapenwol platen
- Vlasvezel platen

Daarnaast zijn er nog XPS platen alleen is dit materiaal alleen geschikt voor de bovenkant van de vloer. Dit omdat het mogelijk is dat de onderkant van de isolatie vochtig kan worden, en hier kan XPS niet tegen.

Bespaar op de kosten van isolatieplaten

Iedere isolatiesoort heeft zo zijn eigen prijs, maar ook per specialist kan de prijs in isolatiemateriaal flink verschillen. U kunt door vloerisolatie offertes aan te vragen ervoor zorgen dat u de beste prijs krijgt voor het laten plaatsen van uw vloerisolatie.

Het vergelijken van offertes is snel en eenvoudig en bovendien gratis en volledig vrijblijvend, waardoor het een gemakkelijke besparing kan opleveren voor uw isolatieklus!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!