Waarom isoleren zo belangrijk is

Mike avatar

Mike op 03-11-2015

In dit artikel bespreken we vier redenen om uw woning te isoleren, maar het hadden net zo goed 400 redenen kunnen zijn. Uw woning isoleren kent eigenlijk alleen maar voordelen. We geven hieronder onze top 4 redenen om te starten met isolatie van uw woning.

Vloerisolatie

Redenen om te kiezen voor isolatie van uw woning

In willekeurige volgorde onze vier voornaamste redenen om uw woning te isoleren.

Milieuvriendelijk

Milieubewustheid is een steeds groter wordend algemeen goed. We worden steeds bewuster dat we niet oneindig zo onzorgvuldig met onze natuurlijke grondstoffen om kunnen springen. Isolatie houdt uw woning langer warm zonder extra te hoeven stoken. Minder stoken is milieuvriendelijker. Wilt u helemaal milieuvriendelijk aan de slag? Er zijn tal van ecologische isolatie materialen verkrijgbaar die bestaan uit natuurlijke producten.

Subsidies en premies

Nog steeds is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies en premies voor isolatie. Voor vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie komt u wellicht in aanmerking voor de verschillende geldende subsidies en premies. Door deze premies en subsidies is het extra aantrekkelijk om op korte termijn uw woning te isoleren. De overheid is immers bezig veel van de huidige regelgeving omtrent isolatie te wijzigen. Het kan dus dat deze premies en subsidies op korte termijn afgeschaft gaan worden.

Isolatie levert geld op

De investering in isolatie levert u na verloop van tijd geld op. Door te investeren in energiebesparende maatregelen gaat u besparen op uw stookkosten waardoor uiteraard de energiefactuur lager uit zal vallen. Daarnaast voelt een goed geïsoleerde woning qua comfort vele malen fijner aan en zal uw woning bij een eventuele verkoop in de toekomst meer waard zijn.

Gunstig voor uw EPC- attest en EPPB

Bij zowel de bouw, als verbouw van woningen worden stedenbouwkundige voorschriften steeds strenger. Door de muren, het dak en de vloeren op correcte wijze te isoleren zult u een gunstig EPB- verslag ontvangen. Wanneer u van plan bent uw woning in een later stadium te verkopen zal er tevens een gunstig EPC- attest opgemaakt worden wat in uw voordeel is bij potentiële kopers.

Extra reden

We voegen graag nog een extra reden toe om vandaag nog te kiezen voor isolatie van uw woning. U kunt namelijk nog eens extra besparen op de nieuwe isolatie door vaklui met elkaar te vergelijken. Onderlinge prijzen lopen behoorlijk uiteen en door meerdere experts met elkaar te vergelijken kunt u uiteindelijk een bewustere en weloverwogen keuze maken qua vakman.

Door deze vergelijking kunt u rekenen op de beste prijs en een flinke besparing op de installatiekosten. Een besparing die gemakkelijk kan oplopen tot wel 40% van de totale installatiekosten!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!