Dikte vloerisolatie

De dikte van vloerisolatie speelt een belangrijke rol in de mate van isolatie. Hoe kiest u nu de juiste isolatiedikte voor uw vloer?

Dikte-vloerisolatie
Een energiezuinige woning of verbouwing begint bij goede isolatie. Maar in hoeveel centimeters vloerisolatie vertaalt zich dat bijvoorbeeld in een lage-energiewoning? En hoe dik moet er worden geïsoleerd in een passief huis?

U-waarde isolatiemateriaal

De isolatiedikte dient te worden gekozen in functie van de EPB regelgeving geldend in uw gewest. Deze schrijft een maximum U-waarde voor per onderdeel. Oftewel er dient een minimaal aantal centimeters isolatiemateriaal in de vloer te zitten om wettelijk in orde te zijn. De U-waarde hangt samen met twee factoren, de dikte en het soort isolatiemateriaal.

In onderstaande isolatietabel wordt een overzicht gegeven van de isolatiediktes in centimeters per isolatiemateriaal.

Isolatiedikte vloeren

Het aantal centimeters per isolatiemateriaal is echter een richtgetal en geven dus slechts een idee over hoe dik er moet worden geïsoleerd.

K-peil en E-peil

Het K-peil geeft aan hoe goed de woning is geïsoleerd. Dit wordt berekend aan de hand van de isolatiescores van de verschillende constructieonderdelen van een woning zoals het dak, de muren en vloeren. Het K-peil speelt weer een rol in het E-peil, dat globaal de energieprestatie van een woning aangeeft.

Vloerisolatie vergelijken

Bent u van plan om vloerisolatie te laten plaatsen? Dan raden we u aan om hiervoor offertes van diverse isolatiefirma's uit uw regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u eenvoudig extra besparen en kiezen voor de firma met de voor u voordeligste prijs-kwaliteit verhouding. Zeker met de vloerisolatie premie wordt het extra aantrekkelijk om te kiezen voor vloerisolatie!

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw vloerisolatie!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor vloerisolatie verschillen per aanbieder, gemiddeld wordt er zo'n €25 a €30 per vierkante meter besteed. Om de meest voordelige prijs te vinden kunt u het beste meerdere isolateurs uit uw regio vergelijken.
Dat kan zeker! Wanneer u uw vloer door een erkende isolatiefirma laat isoleren kunt u hiervoor in aanmerking komen. Lees hier meer over de isolatiepremie.
Door middel van geluidsisolatie wordt de sterkte van geluidsschokken verminderd waardoor er minder last zal worden ondervonden van contactgeluiden in huis.