Geluidsisolatie

Bij geluidsisolatie van vloeren dient er naast het luchtgeluid ook rekening gehouden te worden met contactgeluid. Het bekendste voorbeeld van contactgeluid is het heen en weer geloop over de vloer of het dichtslaan van deuren.

Geluidsisolatie
Verder kan bij contactgeluid ook worden gedacht aan verschuivingen van voorwerpen of trillingen voortgebracht door machines. Door goed te isoleren zal de sterkte van de geluidsschokken worden verminderd en zal er dus minder last worden ondervonden van de contactgeluiden.

Akoestische isolatie

Bij de geluidsisolatie van een vloer worden dempende materialen gebruikt. Deze materialen zijn elastisch en vangen geproduceerde trillingen op in plaats van ze verder te geleiden. Dit type geluidsisolatie is snel geplaatst en heeft, net als iedere soort isolatie, ook een gunstig effect op de energiefactuur.

De vloer isoleren gebeurd door een aanvullende akoestische isolatielaag aan te brengen tussen twee verdiepingen. Dit wordt ook wel een zwevende vloer genoemd, deze dempt voetstappen en verlaagd contactgeluiden.

Geluidsisolatie vergelijken

Bent u van plan om geluidsisolatie aan te laten brengen in uw woning? Het is dan aan te raden om hiervoor offertes van diverse isolatiefirma's uit uw regio met elkaar te vergelijken op onder andere prijs en kwaliteit. U kunt op deze manier eenvoudig besparen op uw geluidsisolatie en daarnaast kiest u zo gemakkelijk voor de firma die het beste aansluit op uw wensen en behoeften.

Vragen

Dat mag altijd.

Door middel van geluidsisolatie wordt de sterkte van geluidsschokken verminderd waardoor er minder last zal worden ondervonden van contactgeluiden in huis.
Prijzen voor geluidsisolatie verschillen nogal. Gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €8 en €25 per vierkante meter. Vergelijk altijd meerdere isolatiefirma's met elkaar om zo de beste prijs te vinden!
Ja geluidsisolatie zal ook een bijdrage leveren aan de energiebesparing.