Isolatiepremie

We letten tegenwoordig steeds beter op onze uitgaven en we worden ons bewuster van het milieu. Milieuvriendelijke oplossingen waardoor ons energieverbruik daalt krijgen steeds meer prioriteit en belangstelling. Meer en beter isoleren is hier de boodschap!

Isolatiepremie

Isolatiepremie zorgt voor extra besparing

Energie kunt u gemakkelijk besparen door beter te isoleren, hierdoor helpt u zowel uzelf als het milieu. Vanuit deze realiteit heeft de overheid in samenwerking met de netbeheerders verschillende premies vrijgemaakt om energiebesparende maatregelen te stimuleren. De meeste premies zijn landelijk maar het is goed mogelijk dat u via uw gemeente ook nog in aanmerking komt voor bepaalde premies, ga dit dus altijd even na bij uw desbetreffende gemeente.

Deze premies gelden voor zowel daken als voor vloeren en (spouw)muren. De premie geldt vanaf de eerste geïsoleerde meter, hierdoor komen kleinere oppervlakten ook in aanmerking.

Premie vloerisolatie

Wanneer u uw vloer laat isoleren door een erkende isolatiefirma, dan kunt u hiervoor in aanmerking komen voor een premie van uw netbeheerder. Er gelden hierbij echter wel een aantal voorwaarden:

Zo dient de isolatie uitgevoerd te worden door een erkend specialist met verplicht ATG, dat wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met isolatiewaardes. Daarnaast geldt er een maximum bedrag. Wanneer u meer informatie wilt over premies kunt u deze vinden op de website van energiesparen.

Afbouwing isolatiepremies in toekomst>

Omdat in de toekomst premies voor energiebesparende investeringen zullen worden afgebouwd, (de eerste wijzigingen waarschijnlijk al vanaf 2016), is het verstandig om uw woning zo snel mogelijk te laten voorzien van vloerisolatie.

Bent u op zoek naar een erkende isolatiefirma? Vraag dan hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatie bedrijven uit uw regio, bespaar op uw isolatiekosten en bespaar extra met een isolatiepremie!

Vragen

Dat mag altijd.

Kosten voor vloerisolatie verschillen per aanbieder, gemiddeld wordt er zo'n €25 a €30 per vierkante meter besteed. Om de beste prijs te vinden kunt u het beste meerdere isolateurs uit uw regio vergelijken.
Ja de verwachting is dat premies in de toekomst zullen worden afgebouwd. Het is daarom aan te raden om uw woning zo snel mogelijk te laten isoleren, zodat u nog kunt profiteren van de premies.
Jazeker, vloerverwarming en isolatie zijn uitstekend te combineren.