Kruipkelder isoleren

De kruipkelder is een plek waar mensen zelden tot nooit komen. Toch kan het erg voordelig zijn om deze ruimte te isoleren, vooral voor uw energiefactuur. Langs vloeren en plafonds gaat er namelijk veel energie verloren. Daarom kan het zeer interessant zijn dit met isolatie tegen te gaan.

Kruipkelder-isoleren
U kunt hierbij kiezen tussen een complete kruipkelderisolatie of om enkel de vloer van de kruipkelder te isoleren. Warmte krijgt hierdoor geen kans meer om te ontsnappen waardoor de temperatuur in een ruimte aangenaam blijft.

Soorten kruipkelder isolatie

Er zijn meerdere manieren om een kruipkelder te isoleren. U kunt traditioneel isoleren, zoals met isolatieschuim of isoleren met pur-schuim. U kunt ook voor kiezen om te isoleren met isolatieplaten of isolatiedekens, deze zijn gemakkelijker zelf te plaatsen.

Er zijn echter ook wat alternatieven, zo kunt u uw kruipkelder isoleren met schelpen. Met dit natuurlijk materiaal zorgt u voor een droog klimaat in de kruipkelder.

Voordelen kruipkelder isolatie

Naast dat u kunt besparen op uw energiefactuur heeft het isoleren van uw kruipkelder meer voordelen. Zo is vocht in de kruipruimte vaak de oorzaak van vochtproblemen in huis, een vochtige kruipruimte is namelijk een belangrijke bron van waterdamp voor de bovenliggende kamer. Dit kunt u tegen gaan door goed te isoleren.

Daarnaast wordt ons comfortgevoel direct beïnvloedt door de vloer waarop wij lopen, dit omdat we hiermee in direct contact staan. Ook wordt oppervlaktecondensatie tegengegaan waardoor vochtige vloeren tot de verleden tijd behoren!

Premie kruipkelder isolatie

Ook voor uw kruipkelder kunt u een premie aanvragen, meer informatie over de isolatiepremie kunt u vinden op de isolatiepremie pagina.

Wilt u graag uw kruipkelder laten isoleren door een kwalitatief goede isolatiefirma en tegen een goede prijs? Het is dan aan te raden om hiervoor offertes van meerdere isolateurs met elkaar te vergelijken op onder andere prijs en kwaliteit. U kunt zo eenvoudig besparen op uw isolatieklus en kiezen voor de isolateur die het beste aansluit op uw wensen en behoeften.

isolatiepremie

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor kruipruimte isolatie verschillen per aanbieder, maar gemiddelde prijzen liggen tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Vergelijk altijd offertes van meerdere isolateurs uit uw regio, zo vindt u eenvoudig de beste prijs.
Kruipruimtes staan in nauw contact met grondvocht, het is daarom belangrijk isolatiemateriaal te gebruiken dat geen vocht opneemt. Denk aan bijvoorbeeld isolatieplaten of PUR schuim.
Vanaf drie centimeter kun je al in aanmerking komen voor een isolatiepremie. Er wordt echter vaak gekozen voor een wat dikkere laag, de meerprijs is doorgaans verwaarloosbaar terwijl het rendement veel beter wordt. Een gemiddelde dikte van zo'n 6 tot 10 cm is ideaal voor kruipkelderisolatie.