Soorten vloerisolatie

Met vloerisolatie kan eenvoudig worden bespaard op energie en dus ook stookkosten. Daarnaast zorgt het ook voor meer comfort in huis. Er zijn diverse soorten vloerisolatie. We bespreken ze hieronder.

Soorten-vloerisolatie

Verschillende vloer-isolatiematerialen

Iedere soort isolatiemateriaal heeft ook zo zijne eigen specifieke eigenschappen. We bespreken hier de meest voorkomende vormen van vloerisolatie.

Isolatieplaten (ook wel EPS-platen)

EPS-platen (voluit bekend als Geëxpandeerd polystyreen platen) zijn een van de best isolerende materialen voor vloerisolatie. Ze zijn zeer eenvoudig te plaatsen en zien voorzien van een hoge isolatiewaarde. Isolatieplaten dienen te worden bevestigd op een vlakke ondergrond en zijn drukbestendig, de vloer zal op termijn dus niet zakken of scheuren.

Gespoten PUR

Gespoten PUR heeft van alle soorten vloerisolatie de hoogste lambda-waarde. Het materiaal dicht bijzonder goed en sluit zo dus met gemak elk gaatje en oneffenheid. De twee voornaamste voordelen van PUR isolatie zijn naast de hoge isolatie waarde dat er vrije keuze is in de dikte van het isolatiemateriaal en dat het snel geplaatst kan worden.

Isolatiebeton (ook wel isolerende chape)

Isolatiebeton bestaat uit een combinatie van cementsamenstelling met isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal bestaat vaak uit polystyreenkorrels met een diameter van 2 tot 6 millimeter. Isolatiebeton dient met andere vormen van isolatie gecombineerd te worden om zo een goede isolatiewaarde te verkrijgen.

Isolatiepremie

Wanneer de vloerisolatie door een erkende vakman wordt geplaatst kan er in aanmerking worden gekomen voor een isolatiepremie. Zo kan een groot deel van de factuur voor de vloerisolatie terug worden gekregen.

Het is dus ook verstandig om hiermee rekening te houden bij het oriënteren op vloerisolatie. Prijzen kunnen dan wel hoger liggen wanneer u isolatie door een isolateur laat plaatsen dan wanneer u het bijvoorbeeld zelf doet, maar met een isolatiepremie bent u uiteindelijk vaak net zo duur uit en bent u er wel van verzekerd dat de isolatie uiterst vakkundig is geplaatst.

Vloerisolatie vergelijken

Door vloerisolateurs met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit kan er vaak extra worden bespaard. U kiest zo gemakkelijk voor de isolatie firma met de voor u voordeligste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meer offertes van isolatiebedrijven uit uw regio en bespaar op uw vloerisolatieklus!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor vloerisolatie verschillen per aanbieder, gemiddeld wordt er zo'n €25 a €30 per vierkante meter besteed. Om de meest voordelige prijs te vinden kunt u het beste meerdere isolateurs uit uw regio vergelijken.
Verwacht wordt dat premies in de toekomst zullen worden afgebouwd. Het is daarom aan te raden om uw woning zo snel mogelijk te laten isoleren, zodat u nog optimaal kunt profiteren van de premies.
Ja, vloerverwarming en isolatie zijn uitstekend te combineren.