Vloerisolatie

Vloerisolatie is een zeer effectieve manier om warmteverlies via de vloer te beperken. Dit warmteverlies is natuurlijk erg zonde, u betaald namelijk minder aan energiekosten wanneer u deze warmte beter vast kunt houden.

Vloerisolatie
Door goede isolatie aan te laten brengen met de juiste dikte, kan dit warmteverlies dus aanzienlijk worden beperkt. Het isoleren van een vloer gebeurt aan de onderzijde van de draagvloer of tussen de draagvloer en de gewapende dekvloer. Welk isolatiemateriaal u gebruikt is aan uzelf. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor EPS isolatie of PUR isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Daarnaast kunnen ook de zoldervloer en de kruipkelder worden geïsoleerd.

Voordelen vloer isoleren

Met de isolatiepremie van de netbeheerder waarvoor u in aanmerking kunt komen, wordt het extra interessant om uw vloer te laten isoleren. Wanneer u uw vloer laat isoleren door een erkende isolateur, volgens de voorwaarden, kunt u namelijk €6,- euro per vierkante meter terug krijgen, met een maximum van €800,- euro.

Daarnaast is het sowieso verstandiger om uw vloer te laten isoleren door specialisten, wanneer vloerisolatie namelijk niet goed geplaatst wordt is deze niet meer efficiënt.

Vloerisolatie is erg duurzaam en, u zult er dus jarenlang profijt van hebben. Vooral het wooncomfort zal verbeteren, de temperatuur zal gemiddeld 4 graden Celsius hoger zijn wat betekent dat u minder hoeft te stoken en u lekker op blote voeten door het huis kunt lopen zonder dat het koud aanvoelt. Ook dient vloerisolatie als geluidsisolatie. Contactgeluiden kunnen zo eenvoudig worden verminderd.

Vloerisolatie is een goede investering, naast de isolatiepremie kan er ook worden bespaard op de energierekening, dit zal gemiddeld zo'n €250,- euro per jaar zijn. De terugverdientijd van uw isolatie zal hoogstens enkele jaren zijn wat betekent dat u daarna geld gaat verdienen!

Bekende merken voor vloerisolatie zijn onder andere; Knauf, Isover en Rockwool.

Misvattingen vloerisolatie

Helaas blijken er over vloerisolatie nogal een aantal misverstanden te bestaan. Er wordt vaak gedacht dat bij aanwezigheid van een kruipkelder er niet of minder geïsoleerd hoeft te worden. Ditzelfde wordt gedacht wanneer er al vloerverwarming aanwezig is. Bij beide zal er zeker geïsoleerd moeten worden wil je de voordelen van vloerisolatie hebben.

Daarnaast wordt er vaak geadverteerd met materialen waarin thermische én akoestische isolatie gecombineerd is. Dit is onmogelijk! Deze soorten isolatie bestaan uit totaal verschillende eigenschappen waardoor deze nooit gecombineerd kunnen worden in één materiaal.

Vloerisolatie vergelijken

Wilt u vloerisolatie laten plaatsen? Het is dan aan te raden om hiervoor offertes te vergelijken van diverse isolatiebedrijven uit uw regio. Door te vergelijken op prijs en kwaliteit kunt u gemakkelijk zien bij welke isolatie firma u de beste deal kunt sluiten voor uw vloerisolatie.

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen voor vloerisolatie verschillen per aanbieder, gemiddeld wordt er zo'n €25 a €30 per vierkante meter besteed. Om de meest voordelige prijs te vinden kunt u het beste meerdere isolateurs uit uw regio vergelijken.
Jazeker! Wanneer u uw vloer door een erkende isolatiefirma laat isoleren kunt u hiervoor in aanmerking komen. Lees hier meer over de isolatiepremie.
Verwacht wordt dat premies in de toekomst zullen worden afgebouwd. Het is daarom aan te raden om uw woning zo snel mogelijk te laten isoleren, zodat u nog optimaal kunt profiteren van de premies.