Zoldervloer isoleren

Het isoleren van de zoldervloer is een goede optie wanneer de zolderruimte in huis niet als leefruimte wordt gebruikt. Zoldervloerisolatie neemt relatief gezien maar weinig tijd in beslag en zo wordt de zolder ook niet onnodig opgewarmd.

Zoldervloerisolatie
Welke soort zoldervloer isolatie het beste geschikt is om de vloer mee te isoleren zal in grote mate afhangen van de constructie van de zoldervloer. Bestaat deze bijvoorbeeld uit houten kepers, dan is het slim om te kiezen voor isolatiedekens van glas- of rotswol. Bestaat de zoldervloer uit een betonnen plaat, dan kan er beter worden gekozen voor isolatieplaten. Deze bieden namelijk dezelfde isolatiewaarde, maar nemen wel minder ruimte in beslag omdat de dikte ervan minder is.

Veel voorkomende isolatiematerialen voor zoldervloer isolatie zijn PUR isolatie, glaswol en isolatieplaten.

Zoldervloer isolatiepremie

Wanneer de zolder niet als leefruimte wordt gebruikt, kan er in aanmerking worden gekomen voor een isolatiepremie. Zo kan in sommige gevallen wel tot 50% van de factuur voor de zoldervloerisolatie terug worden gekregen, mits deze door een erkende isolateur is geplaatst.

Het is dus ook verstandig om hiermee rekening te houden bij het oriënteren op zoldervloerisolatie. Prijzen kunnen dan wel hoger liggen wanneer u isolatie door een erkende vakman laat plaatsen dan wanneer u het bijvoorbeeld zelf doet, maar met deze interessante voordelen bent u uiteindelijk vaak net zo duur uit en bent u er wel van verzekerd dat de isolatie uiterst vakkundig is geplaatst.

Zoldervloerisolatie vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zoldervloerisolatie in uw woning? Vergelijk hiervoor dan offertes van meerdere isolatiefirma's. Zo kunt u namelijk eenvoudig extra besparen op uw isolatieklus en kiezen voor de firma met de voor u meest voordelige prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

De prijs van zoldervloerisolatie hangt af van onder andere de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad en de gewenste dikte. Gemiddelde prijzen liggen rond de €25 a €30 per vierkante meter. Om de meest voordelige prijs te vinden kunt u het beste meerdere isolateurs uit uw regio vergelijken.
Jazeker, ook voor geluidsisolatie kunt u hier isolateurs vergelijken. Zo vindt u eenvoudig geluidsisolatie tegen de beste prijs!
Verwacht wordt dat premies in de toekomst zullen worden afgebouwd. Het is daarom aan te raden om uw woning zo snel mogelijk te laten isoleren, zodat u nog optimaal kunt profiteren van de premies.